DailyNews
James Morrison

terug naar nieuws

  James Morrison
speelt op Schagerl Meisterinstrumenten!

De vermaarde James Morrison is tijdens zijn leven al een legende. Zeker voor de miljoenen toeschouwers die keken naar zijn optreden tijdens het openingsgala van de Olympische Spelen 2000 in Sydney.

Sindsdien is hij een graag geziene gast op alle internationale jazzpodia, waar hij vanaf zijn 17de jaar speelt met alle groten van de jazzwereld zoals Dizzy Gillespie, Woody Shaw en Ray Charles.

In zijn "James Morrison Quartet" kan hij zijn multi-talent op trompet, saxofoon, trombone en piano volop ontplooien. Mr. Multi (zijn bijnaam) is een bijzondere verschijning in de muziekscene en wordt door zijn publiek én door de critici geroemd om zijn ongedwongen musiceren op het hoogste niveau.

Sinds lange tijd is James zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van de instrumentenbouw. Toen hij tijdens een tournee door Europa, Schagerl instrumenten leerde kennen, bedacht hij zich geen moment en bezocht onze werkplaats. Daar werd James Morrison zo enthousiast over de sound en het speelgemak van onze instrumenten dat hij ter plekke besloot zijn totale instrumentarium in de Schagerl werkplaats te laten bouwen en vanaf nu uitsluitend op onze Meister instrumenten te spelen.

Tijdens zijn live concerten komt James graag met zijn complete instrumentarium het podium op om daar in vliegende vaart zijn beroemde solo's ten beste te geven. Het publiek laat hij daarbij vaak achter met de vraag welk instrument hij het best beheerst. Omdat hij zich niet op de trompet of op de trombone alleen wil vastleggen laat hij in de Schagerl werkplaats een kompleet nieuwe modellen lijn in de koperblaas-familie ontwikkelen.

De handwerkers van Schagerl zullen in samenspraak met James Morrison en naar zijn ideeën, nieuwe trompetten, flügelhorns, bastrompetten en trombones bouwen!

Jazz-liefhebbers en muzikanten zullen zeker nieuwsgierig zijn naar de nieuwe sound van James Morrison !!